http://www.kracht-speltherapie.nl/uploads/images/top/wie-ben-ik.jpg

even voorstellen

Mijn naam is Ine van Alebeek.


Mijn interesse voor het jonge, flexibele en wilskrachtige kind is al op jonge leeftijd gewekt. Als kind koos ik voor de dans, een vak waarbij je jezelf uitdrukt in beeld en expressie en niet in woorden. Na mijn studie voor dansdocent aan de Rotterdamse dansacademie heb ik 10 jaar gedanst bij het Internationaal Danstheater. Wat ik daar zag bij dansers, maar ook bij sporters, musici, kunstenaars en scheppers – namelijk wilskracht, doorzettingsvermogen en flexibiliteit – herkende ik ook in kinderen. Dat maakte dat ik, na de dans,  koos voor een opleiding tot lerares aan de Montessori-pabo (Amsterdam). Ik wilde op zoek naar de unieke kracht van het individuele kind.

Sinds 1999 werk ik met veel plezier als Montessori-leerkracht. Naast het beroep van leerkracht geef ik sociale vaardigheidstrainingen aan kleine groepen. Inmiddels heb ik door mijn werk een ruime ervaring in het werken met kinderen opgebouwd.

De keuze voor de opleiding speltherapie was een logisch gevolg van de sociale vaardigheidstrainingen en mijn werk in de klas. Om beter tegemoet te kunnen komen aan de hulpvraag van het individuele kind heb ik gekozen voor de opleiding speltherapie aan de Hogeschool Utrecht. Deze opleiding gaf mij de tools om kinderen terug in hun kracht te brengen.

Zelf ben ik moeder van vier kinderen waarvan twee een beperking hebben. De oudste woont op zichzelf en de jongste zit op de basisschool. Alle fasen in het leven van een kind zijn ontzettend mooi, indrukwekkend en uitdagend. Ik heb ervaren dat het lang niet altijd eenvoudig is om kinderen op te voeden, we zijn immers allemaal mens.

Door mijn scholing, levenservaring en een groot netwerk van deskundigen om me heen, ben ik als speltherapeut in staat het verschil te maken en een kind terug te brengen naar zijn eigen waardevolle 'ik'. Dit is mijn drijfveer, die tot uiting komt in mijn praktijk Kracht speltherapie.

Speltherapie en training zijn waardevolle hulpmiddelen voor ouder en kind wanneer opvoeden even niet vanzelfsprekend verloopt.

 

Ontwerp en realisatie: Bureau 8